Kiky ja leikkaukset peritään liittokierroksella

5.5.2017

Keskolaisten ammattiosasto on tehnyt Palvelualojen ammattiliiton kevätvaltuustolle aloitteita, joissa yhdessä vaaditaan hallituksen leikkausten sekä kilpailukykysopimuksen (kiky) heikennyksien täysimääräistä korvaamista liittokierroksella tapahtuvissa työehtosopimusneuvotteluissa. Käytännössä tämä voi tarkoittaa jopa lähemmäs 20% kustannusvaikutuksia.

Ammattiosaston johtokunta pitää tärkeänä, että valtuusto linjaa tavoitteet kevään kokouksessaan, jotta viesti on koko Suomelle kertaheitolla selvä. Aloitteessa vaaditaan Sipilän hallituksen ja kikyn aikaansaamien heikennyksien kattamisen päälle vielä parannuksia toimeentuloon ja muihin työehtoihin.

Linjauksen tekeminen valtuuston toimesta on tärkeää, sillä valtuusto käyttää liiton ylintä päätösvaltaa ja linjauksen jälkeen työpaikoilla sekä liitossa voidaan valmistautua tarvittaviin järjestöllisiin toimenpiteisiin, jotta asetetut tavoitteet varmuudella saavutetaan. Neuvottelukierros tulee olemaan poikkeuksellisen korkeiden tavoitteiden vuoksi varmasti vaikea, joten jokaisen PAMilaisen on tärkeää valmistautua vauhdittamaan omien etujensa ajamista syksyn ja talven neuvotteluissa.

Taisteluhenkeä tarvitaan! Ilman sitä hallitus ja työnantajan vievät tuhkatkin pesästä.

 

Lisätietoja:

PAM - Keskolaisten ammattiosasto 007 ry.

Petri Järvinen, 050 383 7604, puheenjohtaja

Joonas Tuomivaara, 050 568 0326, varapuheenjohtaja